Wijn-, likeur- en whiskyproeverij


De wijnproeverij is van eigengemaakte wijnen (vm. lid Frysk Wynmakkers Gilde, inmiddels opgeheven). Een cursus wijnmaken kan alleen in het voor- en laagseizoen; er is dan meer tijd en er zijn  veel vruchten uit de natuur om te verwerken. Ook kunt u bij ons informatie inwinnen over hoe zelf wijn te maken; tevens hebben we een beperkt aantal gisten, zuren, voedingszouten e.d. om u alvast op weg te helpen.

In de oogsttijd gaan we bezig met het maken van een appelcider van voornamelijk Friese appelrassen en van rassen die al langer in Friesland voorkomen; hierbij gebruiken we zowel zoete, bittere als zure appels gebaseerd op zowel Franse als Engelse receptuur. Mocht u specifieke kennis hebben omtrent het maken van appelscider of beschikt u over geschikte appelrassen dan horen we dat graag van u!

De whiskyproeverij bestaat uit o.a. Schotse single malts en blends, maar ook steeds meer Japanse, Indiase, Koreaanse, Zweedse en Amerikaanse whisky's; we hebben inmiddels een ruim assortiment whisky's staan en dat aantal groeit nog steeds! Het gaat hierbij om het opzetten van een collectie zodat deze flessen niet allemaal geproefd kunnen worden. Bij een proeverij worden er 5 whisky's geproefd uit verschillende delen van Schotland, VS etc. Hierbij worden kleine hapjes geserveerd in overleg met de klanten (bijv. zalm op toast, turfgerookte worst, kaasplankje e.d.). Voor een prijsopgave kunt u met ons bellen of mailen, maar ligt bij een deelname vanaf 4 personen op ca €27,50 per persoon. Het maximum aantal deelnemers per proeverij bedraagt 12 personen.

BLAUWEBESSEN- EN AARDBEIENLIKEUR, PERENLIKEUR, CRANBERRIELIKEUR, gemaakt door de tút onder het label: "DE TÚT VAN EASTERMAR", VERKRIJGBAAR BIJ DE ZANDLOPER!!  KIJK OOK OP WWW.DETUTVANEASTERMAR.NL

NIEUW: SINDS OKTOBER HEBBEN WE EEN HEERLIJKE BIERENBITTER TE KOOP, WAARIN 26 KRUIDEN ZIJN VERWERKT, o.a. FRIES KARWEIZAAD EN HOP UIT DE FRIESE WOUDEN. HET IS EEN SOORT KRUIDENBITTER MAAR DAN MET DE BASIS VAN EEN GRAN-CRU BIER. HET WORDT VERKOCHT IN EEN STENEN KRUIK VAN 0,5 LITER MET EEN ALCOHOLPERCENTAGE VAN MAAR LIEFST 30%! DE PRIJS BEDRAAGT €13,95 (INCL. BTW).

Imiddels leveren wij ook een heerlijke WICHTER-, BRAMEN-, PEREN-, ZWARTEBESSEN- EN CRANBERRYlikeur, eveneens bij ons verkrijgbaar.